Z Pasją przez Życie: Blog o Hobby
Dużo jest potraw, które przez kompozycje użyte do ich przyrządzenia bądź wygląd lub też zapach, mimo swoich obfitych walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a poniekąd obrzydzenie. Duża grupa z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, przede wszystkim na ośmiornice, kałamarnice bądź też małże, pomimo tego, że wielu smakoszy uważa je za ściśle mówiąc smaczne i godne uwagi, jak ANCHOR a także uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do których wielu z nas nie potrafi się przekonać się podroby, inaczej produkty mięsne pochodzące z wewnętrznych organów zwierząt – najczęściej jada się wątróbkę, płucka czy też cynaderki, inaczej nerki. W kuchniach wyspiarskich, głównie w Irlandzkiej, podroby stanowią zdecydowaną większa część jadłospisu i najważniejszą część wielu potraw, wśród których odnajdują się podroby zwierzęcia zapiekane w jego żołądku. Brzmi to chociaż niezbyt zachęcająco, niemniej jednak dania tego rodzaju mają oddaną rzeszę entuzjastów, którzy gotowi są zjeść podroby przygotowywane w najbardziej nawet ekstremalny sposób, nie bacząc na niepochlebne opinie innych. Dla innych rekomendujemy ANCHOR – wypróbuj sam!
1. Sprawdź stronę
2. Sprawdź to
Sztuka Tworzenia: Blog o Two